sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Tu ce tip de afacere ai demara cu 10.000 euro?


Daca ai avea 10.000 de euro, tu ce tip de afacere ai demara? Cu siguranta, majoritatea oamenilor si-au pus aceasta intrebare cel putin o data in viata. In cazul meu, e simplu. Cu siguranta as porni o afacere legata de accesoriile mele handmade.

Cred ca o afacere pornita din pasiune, unde pui suflet, te concentrezi si vrei ca totul sa iasa bine, va avea succes pe termen lung. Oamenii vor aprecia produsele tale si vor simti ca nu faci totul pentru profit, ci pentru ca vrei sa le oferi accesorii moderne, variate, potrivite pentru tinute casual, sport sau chiar si elegante.

In primul rand, m-as interesa cu siguranta despre toate formele juridice sub care imi pot intemeia o afacere. Infiintarea unei firme este un lucru foarte serios, asa ca trebuie luate in considerare toate avantajele si dezavantajele acestor forme juridice. Totodata sursele de informare trebuie sa fie unele sigure, nu zvonuri sau pareri.
 

M-as gandi la ce as vrea sa fac pe viitor, la ce buget am, cum proiectez afacerea, daca imi doresc angajati sau nu, daca as vrea sa imi deschid un magazin fizic sau unul online. M-as interesa chiar si de fondurile europene si de conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a obtine o astfel de finantare.

Acum ma tenteaza cel mai mult intemeierea unui SRL, deoarece nu trebuie sa depun documente care sa ateste pregatirea si experienta in domeniu, si pot allege mai multe coduri CAEN pentru a putea desfasura activitati si din alte domenii. As porni cu un magazin online, iar pe viitor mi-as dori si un magazin fizic, as vrea sa am angajati care sa ma ajute la livrarea produselor, ambalarea lor si achizitionarea de accesorii si materiale pentru crearea accesorilor.

Dupa acesti pasi as apela la o firma de contabilitate din Bucuresti, pentru a ma ajuta cu strangerea actelor, calculul taxelor, salariilor angajatilor, as negocia contracte pentru livrari cu o firma de curierat rapid, as cauta un loc potrivit pentru deschiderea unui magazin fizic. Toate acestea tinand cont de bugetul meu. Si lucrurile nu se incheie aici, urmeaza analiza vanzarilor, stabilirea unui buget pentru promovare si multe alte asemenea lucruri.

Sunt convinsa, insa, ca daca as avea un plan de afaceri bun, un buget pentru inceput si mult curaj as putea sa imi fac propriul business. Tu ce tip de afacere ti-ai intemeia daca ai avea 10.000 euro?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu